0 Läs mer >>

Här är jag när jag knådar degen.
Nu har jag rullat degen till rullar.
Nu har jag rullat rullarna i färgat socker.
Sen skar jag rullarna i bitar.
Nu har jag ställt in dom i ungnen.
Nu är det bara att låta dem svalna pch sen äta och njuta!

/Maja

Sockerknappar

1 Läs mer >>
Idag blev det en rabarberkaka. :D

Ingreidenser:
Rabarber
1,5 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
100 gram kallt (!) smör/margarin
1 dl pärlsocker



Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skära upp rabarber i ca 1,5 centimeter långa bitar.



Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan ner mjöl till en jämn smet.



Smöra och bröa en form. Häll sedan i smeten.



Lägg på rabarberna.

 
 
Hyvla över smöret med en osthyvel, det funkar bara om smöret är riktigt kallt så ett tips är att stoppa in smöret i frysen några minuter innan man ska använda det. :D
Strö sedan över pärlsockret. ^^



Stoppa in i ugnen i ca 20 minuter.



Servera med t.ex vaniljsås eller grädde. c:


Rabarberkaka

1 Läs mer >>

Här kommer tårtorna som bakades på skolavslutning. Jag vill be om ursäkt för den låga (ingen alls) uppdateringen vi får se om det kanske kommer igång här igen.

Majas tårta:




Recept

Ingredienser:
1 Färdigköpt tårtbotten
Blockchoklad (både till att hackas och smältas)
Jordgubbar
Hallon
Och en massa grädde...

Gör såhär:
Lägg upp underdelen av botten på ett lagom stort fat. Mosa ungefär hälften av hallonen och lägg ovanpå. Smält sedan en del av chokladen och vispa grädden. Blanda ihop ungefär 1/4 av grädden med den smälta chokladen och lägg på dem mosade hallonen. Lägg på nästa tårtbotten.
Hacka choklad och blanda med vispad grädde, bred sedan ut detta jämt över den andra tårtbotten.
Lägg på den sista tårtbottnen och bred över grädde. Dela jordgubbarna i halvor och sätt ut dem i en ring längs kanten på tårtan. Placera ut resten av hallonen i mitten, strö över lite hackad choklad och ringla över smält.
Klart!


Tildas tårta:





Recept:

Ingredienser:
1 Färdigköpt tårtbotten
Hallonsylt (i vårt fall Bob's färdigköpta...)
Marzansås
Grädde
Gröna, kärnfria vindruvor
Hallon
Jordgubbar

Gör såhär:
Lägg den understa tårtbottnen på ett fat. Bred över ett lager hallonsylt. Vispa grädde och lägg på den över sylten.
Nästa tårtbotten. Vispa Marzansåsen så som det står angivet på förpackningen och bred sedan över ett tjockt lager på tårtan. Lägg på den översta tårtbottnen och bred över vispad grädde. Dekorera sedan som ni har lust, eller så som Tilda gjort på bilden ovan.

Klart!


Hannas tårta:




Recept

Ingredienser

Tårtbotten:
50 gram smör/margarin
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver

Glasyr:
100 gram smör/margarin
100 gram Blockchoklad
Florsocker

Övrigt:
Marzansås
Grädde
Jordgubbar
Gröna, kärnfria vindruvor

Gör såhär:

Tårtbotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och mjölk tillsammans.
Vispa socker och ägg vitt och fluffigt. Bland smörblandningen med äggblandningen och rör om försiktigt.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör sedan ned det i den andra smeten.
Smöra och bröa en rund form.
Låt stå i ugnen i 20-30 minuter.

Ta ut "kakan" och låt den svalna. Dela den sedan i tre tredjedelar.
Lägg den understa tårtbottnen på ett fat. Blanda ihop Marzansås enligt receptet på förpackningen. Bred över Marzansås på tårtbottnen i ett tjockt lager och lägg sedan på nästa tårtbotten. Vispa grädde och bred över.
Lägg på den översta tårtbottnen.

Glasyr:
Smält smör och choklad tillsammans i ett vattenbad. Blanda sedan i florsocker tills glasyren inte rinner längre men fortfarande inte är fast.

Bred över glasyren medan den fortfarande är varm och dekorera sedan tårtan. 
Låt stå i kylen tills glasyren har stelnat.

Klart!

 


Skolavslutningstårtor