0 Läs mer >>
Fyra år senare har vi bestämt oss för att starta upp den här bakbloggen igen! Trots att vi inte synts här så har vi fortsatt att baka och förhoppningsvis blir ni inspirerade. 
 
Som premiärinlägg kommer här bilder och recept på Raw Food-arraksbollar som jag (Hanna) bakade till jul, men som går lika bra att äta året om. 

 
Raw Food Arraksbollar
(Veganska, glutenfria, laktosfria)
 
 
 
Ingredienser:
Receptet är skrivet efter ca 12 st bollar, jag gjorde dubbel sats
  • 2 dl riven kokos
  • 1 1/2 dl cashewnötter
  • Ca 8 urkärnade dadlar
  • 1 dl kako
  • 1 1/2 tsk kardemumma
  • 3/4 dl kokosfett
  • 5-10 droppar arraksessens 
Valfri garnering:
  • Kakao 
  • (Kokosflingor)
Instruktion:
  1. Mixa alla ingredienser i en matbredare och smaka av med arraksessens. Från början ser det ut som att smeten inte går ihop, men det brukar lösa sig om man mixar tillräckligt länge eftersom dadlarna blir mer finfördelade och kokosfettet värms upp. Det går att ha både mer dadlar och kokosfett, jag föredrar dadlar eftersom det blir sötare och inte samma bismak som kokosfett. Går de trots det inte ihop kan man tillsätta lite honung eller sirap. 
  2. Rulla bollarna och doppa i kakao. Gillar du inte det beska i att rulla bara i kakao går det lika bra med kokosflingor istället.
 
 
Nötallergiker?
Jag testade att byta ut nötterna mot havregryn, vilket gick bra. För att kompensera den minskade fetthalten tog jag mer kokosfett men det gav en bismak som jag inte gillade så jag fick spä smeten med mer havregryn, kokosflingor och dadlar tills det smakade bra. Jag har tyvärr inga exakta mått men det är väldigt lätt att testa sig fram. 
Kortfattat: Byt ut nötterna mot havregryn, kokosflingor och dadlar blandat
 
Källa: Receptet kommer ursprungligen från tidningen Mitt Kök men vi har förändrat receptet lite. 
 
 
/Hanna och Maja 
 

Raw food Arraksbollar