Choklad och hasselnötsmacarons

Idag bakade jag en av mina favoriter, nämnligen macarons!
Macarons
 
Ingredienser "marängen":
  • 60 g Äggvita (ca 2 ägg)
  • 60 g mandelmjöl
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk strösocker
Smörkräm:
  • 25 g mjukt smör
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 50 g finhackde hasselnötter
Instruktion:
1. Sätt ungen på 150 grader. Blanda mandelmjöl och florsocker i en mixer eller i en matberedare. Sikta sedan ner det på en plåt som du ställer i ugnen i ca 5 min slåt sedan svalna. Stäng sedan av ungen.
 
2. Vispa ägg vitorna tills de nästan är fasta, häll sedan ner lite av strösockret i tagen under vispning tills smeten blir så fast att man kan vända bunken upp och ner utan att smeten rör sig.
3. Häll ner kakaoen i smeten och vänd ner den med en slickepott.
4. Sikta ner mandelmjölblandningen i smeten och vänd även ner det med en slickepott.
5. Häll över smeten i en spritspåse och spritsa ut ca 30 klickar stora som en 5 krona på ett bakplåtspapper eller om du har en macaronform andvänd den. Låt sedan macaronerna vila i 1 timme på en torr plats så att dom får en skorpa. Sätt ungnen på 150 grader.
6. Grädda macaronsen i ugnen i 10-15 min. Ta sedan ut dem och låt svalna medans du gör smörkrämen.
7. Smörkrämen:
Blanda smör florsocker och vaniljsocker tills det blir en jämn smet. Mixa sedan masselnötterna i en mixer eller matberedare ochblande ner de i smörblandningen. 
8. Bred på smörkrämen på hälften av macaronhalvorna. Lägg sedan på resten av halvorna på som lock, och sen har du dina färdiga macarons!
 
Källa: till macaronhalvorna andvände jag ett recept från en bok som hater Makroner som man fick med när man köpte att macaronkitt. Grundreceptet till smörkrämen finns här: http://receptfavoriter.se/recept/smoerkraem.html
 
/Maja
 
 
 

Kommentera här: